Upgrade - uued jooksud

July 14, 2015 Andres 0 Comments

Ma üritan ikka mõelda, et tehnika võiks füüsisega ühes sammus areneda. Juba talvel hakkasin nillima uusi jookse. Senised Sun Ringlé 29 MA jooksud olid Cube´l tehasest kaasa pandud. Pidasid teised päris hästi vastu, suuremaid probleeme vastupidavuse osas ei olnudki. Paar korda tehti vist tagumine rumm küll lahti, kuna vesi oli sisse pääsenud ja sisemus oli juba roostetanud. Osaliselt võib-olla enda pesen-kohe-pärast-võistlust-survepesuriga-ratta puhtaks mõtteviisi süü.

Paar argumenti, miks ikkagi vanadest jooksudest lahti saada.
  • Rõhk - Keila-Joa Å koda Kolmapäevakul suutsin viimati rõhu liiga alla lasta ja suutsin sisekummi vastu velge (snakeskin) ära lõhkuda. No ei saa ikkagi sisekummiga madalal rõhul sõida. 
  • Kaal - ma ei kaalunud küll neid seniseid jookse, kuid internetiavarustest sain infi, et nii esimene kui tagumine jooks kokku on ca 2150-2300 grammi vahemikus. Korduvalt sellist kaalu kiirendades või mäest üles veeretades kulutab ikka päris palju energiat.
  • Hõõrdejõud - targemad füüsikud räägivad veel seda, et hõõrdejõud töötab ratturil vastu sõltuvalt pinnasest. Afaldil seega vähem, kruusal rohkem. Lisaks tekib hõõrdejõud veel siserehvi hõõrdumisest välisrehviga. 
Algselt läksid mõtted Saksamaa veebipoodides pakutu peale - actionsports.de pakkus üpris ahvatleva hinnaga Fun Works rummu ja DT Swiss XR331 pöiaga jookse. Esimese kohta internetist eriti informatsiooni ei leidnud. Varuosade kättesaadavuse osas oleks niisamuti jäänud sisuliselt Merkelist sõltuma. DT Swiss on muidugi kvaliteetne kaup, siin kahtlust ei tekkinud.

Teatud kokkusattumuste tulemusena ostsin siiski pärast üpris pikka piidlemist hoopis Stans' s NoTubes Crest jooksud eelmisel nädalal ära. Paljud vaidlevad, et need jooksud on liiati pehmed, teised kiidavad, et need on väga head ja kestvad jooksud. Õnneks on mul kaalu vähe ja loodan, et jooksud teenivad mind veel kaua :)

Lasin need jooksud veel moodsalt öeldes tubelessiks (ilma siserehvita jooksud) teha. Esimesed sõidud on tehtud ja ei ole tunnetuslikult küll pettuma - väga hea veerevusega ja hoopis kergem. Kaalus tuli võitu siis ca 700-800 grammi.

You Might Also Like

0 comments: