2015 aasta kokkuvõte 2/3

January 02, 2016 Andres 0 Comments

Pea-eesmärk täidetud - kuid tegelikult on nende numbrite taga nii palju muud.

  • 26 võistlust (3 rohkem kui 2014. aastal) - 1 076 km ja 50h 33min:
    • Estonian Cup 8 etappi 8-st
    • Marimetsa Kapp 4 etappi 8-st
    • Škoda Kolmapäevak 10 etappi 12-st
    • Esimest korda Tartu Rattamaratonil
    • Teist korda Haanja100-l
    • 7. Järve maastikurattakross
    • Esimene triatlon Kõrvemaal

Estonian Cup

Olulisim sari minu jaoks oli EC. Oma tippvormi üritasin ajastada viimasele võistlusele Jõulumäel. Ainukesena ebaõnnestus täielikult Põleva Kivi maraton rehvipurunemise tõttu. See oli vist esimene kord, kuid võistlusel kasutasin tubeless rehve ja väga teravate kividega karjääris sain korraliku augu sisse. Eks sel etapil oli palju teisigi sarnaseid ebaõnnestumisi.

Raskeim etapp minu jaoks oli vast esimene, päris hooajaa alguses, Vooremäel. Ei jõudnud veel mahulaagrist taastuda ja ei olnud valmis selliseks karmiks rajaprofiiliks.

Parimaks tulemuseks koha mõistes oli Valgehobusemäel toimunud kiire kihutamine - 122. koht 497 lõpetajast. Koondarvestuses olin 129. (vs 271 aastal 2014)

Ilma poolest oli kogu hooaeg ikka imeline - kui just Haanja100 välja arvata. Seal sai karma kordades maksma.
EC ajaline ja %-lne kaotus esimesele 10%-le võistlejatest

EC statistika, 2015

Marimetsa Kapp

Minu jaoks nö B-kategooria sarjas, Marimetsa Kapil, oli soov sõita koondarvestuseks vajalikud 6 etappi 8-st. Kahjuks plaan ei täitunud - korra haiguse tõttu, korra  töö kohustuste ja teistel kordadel juba konkureerivate võistluste tõttu.

See sari on aasta aastalt läinud üha põnevamaks ja vastupidiselt suurtele sarjadele ka rahvarohkemaks. Kruusa küll radadel oli, kuid korralikke metsasingleid on lisandunud juurde. Ägedaimad olid minu arvates Palivere ja Hiiumaa etapid. Parim koht tuli Hiiumaalt - 23.
Marimetsa Kapp statistika, 2015

Škoda Kolmapäevak

Kolmapäevakuid oli plaan sõita, et enda tehnilist poolt arendada. Hooaja keskel, kui selgus, et Marimetsas koondarvestust teha ei saa, võtsin nõuks vajalikud 10 etappi kindlasti ära sõita.

Ma tunnistan ausalt, et ma ei ole kõige suurem juurikate ja väga tehniliste elementide fänn - küll ei ole kindlustunnet lisavat tasakaalu, oskusi või lööb liigne mõtlemine bloki ette. Samas olen väga rahul, et need 10 võsitlust läbi tegin. Meelde tuleb jälle Pirita, kus juba mitmendat aastat järjest ei saa ilma viperusteta hakkama. Seekord panin 2 korda nii korralikult matsu, et sain pindmisi kriimustusi (õnneks!).

Lemmik etapp oli Keila-Joal (tänud CC Rotale) ja Lastekangru (Singlikad). Üldiselt olid mu tulemused suht stabiilsed läbi hooaja. Aga jah, FS-ga on siin sarjas kindel eelis olemas. Parim tulemus Lastekangrus - 59. Koondarvestuses omas vanuseklassis 21.
Škoda Kolmapäevakud, 2015 statistika

Tartu Rattamaraton, Haanja100, Kõrvemaa triatlon & 7 järve kross

Suvel tegin ühe vahepalana elu esimese triatloni võistluse rahvadistantsil. Mulle meeldis! Oskaks veel ujuda ka, siis võiks järgmistel aastatel veel proovida. Pärast ujumist olid jalad nii kinni, et ei saanud rattal üldse liikuma .... ja ei saanudki. Jooksmine oli juba enam-vähem okei, kui sain hea rütmi kätte - koht 92.

Esimest korda osalesin ka Tartu Rattamaratonil, koos Sportlove´i pundiga. Tulemust tegema ei läinud. Pigem heaks ettevalmistuseks Haanja100-le. Alustasin eelviimasest stardigrupist. Esimene pool distantsist läks ainult möödasõitude tähe all. Tulemuseks 605. koht. Pole paha :)

Juba teist korda võtsin osa rattasanatooriumist ehk Haanja100-st. Ei hakanud ka sel korral koha peale sõitma, pigem ikka nautimise eesmärgil. Võtsime nõuks koos Sportlove´iga enam-vähem üheskoos sõita. Vihm lõi plaanid niivõrd sassi, et pigem saime 2-3-si liikuda. Chainstuck, muda, muda ja veel kord muda ... vahepeale mõned laskumistel puude kallistamist. Kogu selle värgi peale läks napilt alla 9 tunni. Kohaks 261.

7. järve maastikurattakross toimus üldse esimest korda. Mõõduvõtt, siis kolmeste tiimide vahel. Mina läksin kohale ja arvasin, et võistlus toimub teatevahetuse formaadis ja saan ca 50 minutiga puhkama. Tegelt pidi hoopis kolmekesi kogu distantsi koos sõitma. Nii tuligi 2h 20minutit kokku. Rajaprofiil oli ülivinge - vast selle hooaja raskeim. Kahjuks kukkus üks meie meeskonnaliige laskumisel nii õnnetult, et kohta me välja ei saanud koos sõita.
Muud võistlused, statistika 2015

2015 oli vinge aasta, võistelda sai rohkem, tulemused paremad ja enesetunne jälle tugevam!

Jätkub ...


You Might Also Like

0 comments: