Marimetsa Kapp - Matsalu etapp

September 07, 2014 Andres 0 Comments

Enne hooaja algust võtsin üheks peaeesmärgiks osaleda kõigil Estonian Cup osavõistlustel, st 8-l etapil kokku. Eelmisel aastal käisin muuhulgas "külas" Lääne-Eesti sarnasel, tõsi väiksemal, kuid hubasemal, rattakrossi sarja võistlusel Marimetsa Kapil. Mulle hakkas see niivõrd meeldima, et võtsin nõuks teise prioriteedina sel aastal teha kaasa 6 etappi 8-st. Just nii palju etappe võetakse arvesse üldparemuse selgitamisel. Võistlused on keskmiselt ca 35-46km pikad ja mitte vahest nii tehnilised kui ka rohkete tõusumeetritega kui Eesti suurim rattamaratonidesarjas tavaks on. Olenevalt etapist on ca 110-170 võistlejat rivis. Seega ideaalne võimalus treeninguid mitmekesistada. Kahjuks juhtus sel suvel nii, et paari nädala eest sai tihe võistluskalender kannatada ja mul kadus võimalus võtta osa kuuest etapist - õnneks ei aja ma üldarvestuses taga ka kõrget kohta.


Eelmisel pühapäeval seadsime koos minu hooldemeeskonnaga (loe: Evaga) teele Matsalusse, täpsemalt väiksesse kohta nimega Kirbla (Tallinn-Virtsu mnt ääres). Minu jaoks on vist võistluseelne uni ja väljapuhkamine ikka ülioluline, sest 6-tunnise unega oli hommikul juba autoroolis üpris unine olla. Startisin esimesest grupist, st 50 hulgast. Taktika oli panna esimeses pooles nii kuidas torust tuleb, et saada normaalse tempoga gruppi. Vastasel juhul on väga keeruline kohta hiljem parandada, kuna vahed on juba suured. Matsalu rada läbis suuresti lagendikke ja tuul oli vaheti korralikult otse vastu.


Esimesed kolm
Finish
Igatahes, esimesed 3 kilomeetrit olid ühed raskemad kõikidest selle hooaja võistluste algustest. Keha oli kuidagi eriti uimane. Ilmselgelt olid ka rehvid liiga palju rõhku täis, sest raputas ikka korralikult läbi. Okei, tõusin mõned kohad ettepoole, kuna vahed hakkasid kohe sisse tulema. Sain mingi 3-se pundi sisse ja spurtisin ca 4. kilomeetril kohe järgmise pundi juurde. Sealt edasi enam mahti ei olnud. Kõlkusin seal grupi lõpus oma 10 kilomeetrit ja siis hakkas päris raske. Tempo ei olnud ühtlane ja mulle selline "jõnkustamine" ei istunud, samas ei olnud jaksu ka gruppi ette minna vedama. Isegi grupi lõpus oli tegemist, et vahet mite sisse lasta. Teadsin, et kui kui seda teen, siis üksi on väga keeruline vastutuult üksi hakkama saada ja pean ootama järgmist punti - mida aga tagantpoolt niikuinii ei paistnud. Ca 20. kilomeetril, vähe pehmemal pinnasel lasin grupil minna ja otsustasin omas tempos edasi liikuda. Nii ma pressisin üksi vastutuult ja võitlesin vaid iseendaga, vaadates aeg-ajalt seljataha. Samas oli enesetunne parem, kuna olin oma tempo peremees. Ca 28. kilomeetril hakkas tagant punt ähvardavalt lähenema. Õnneks oli jaksu ikkagi piisavalt, et finišiks mind kätte ei saadudki. Osaliselt justkui vaimne võit iseenda üle :) Aga täna seda särtsu ei olnud, et midagi enamat teha.

Kokkuvõtvalt selle hooaja Marimetsa sarja kõige kehvem tulemus, 52. koht (VKL-s 34.) ajaga 1:21:51. Mööndus on see, et kohal oli rohkem tõsisemaid tegijaid. Muu stats:
  • Kaotus võitjale 12min 5sek (17%)
  • Kaotus 10% mediaani ehk 15. kohale 7min 48sek (11%)

Träkk

You Might Also Like

0 comments: