Rapla MK MV MTB paaristeates

August 22, 2014 Andres 0 Comments

Võtsin neljapäeva ja reedel puhkust, et korra veel tööl hoog maha võtta. Istusin eile, hommikukohv arvuti kõrval, ja sobrasin Velo Clubbers foorumis postitusi. Nii ma sattusin esmalt Türi rattasarja teema juurde - tekkis ahvatlus osaleda. Samas 220 km edasi-tagasi maha uhada - ei viitsi. Järgmine - Rapla MK MV MTB paaristeates Valtus. Mõned positused Facebookis ja selgus, et ma ei olegi ainuke ilma paariliseta. Nii ma lendasingi kohale.

See on huvitav, kuidas ma avastan ratta tehnilisi puudujääke just enne võistlusi - nii ka seekord. Enne kui linnast liikuma hakkasin, avastasin et kett on risti hammakate peal joostes kuidagi liiga lõtv. Justkui oleks kett liiga pikk. Otepää sõidul hüppas kett tagumistel väikestel ketastel üle - mõtlesin tollal, et ju see on see muda, mis on kinni mätsinud. Läksin A&T Spordist läbi ja sealne tehnik tegi selgeks, et kett ongi ca 2 lüli liiga pikk (ostsin keti Veloplussist, ei osanud arvatagi, et see kuidagi pikk peaks olema ja ise panin ka peale). Olen ikka tehnika teemas päris roheline.

Kohale jõudsin aegsasti, kiire tutvumine 1,2km ringiga ja sai paari võetud vanema vanuseklassi KOMO-kaga. Reegel on nimelt selline, et paaris ei tohi olla sama vanuseklassi võistlejad. Võistlusformaat oli ühele mehele 2 ringi * 4 vahetust - kokku kahe peale siis 16 ringi. Rada ise ei olnud midagi tehnilist, kõva murupinnas, 3 tõusupõksu ning paaris kohas natuke kurvitamist.

Mina olin teises vahetuses. Esimese teatepulga sain vist viiendana. Tõmbasin kohe pulsi punasesse ja sain ühe koha ettepoole. Pärast vahetust oli sees ikka päris kõrvetav ja nõme tunne. Antibiootikumi kuur on ikka mingi jälje jätnud, sest päris Seda head minekut ka ei olnud. Enda teise vahetuse tegin rahulikumalt, et kolmandasse ja neljandasse jääks midagi varuks. 
Stiilinäide
Esimesed kolm olid sisuliselt püüdmatud ja eesmärk oli hoida oma kohta, sest tagant tuli kahtlaselt lähedale järgmine kompanjon. Kolmanda vahetuse panin maksimumiga ja sõitsin korralikult järgmistelt eest ära. Neljandas vahetuses sain ainult ühe tiiru teha, kuna saime liidritelt ringiga sisse. Kokkuvõtvalt neljas koht, kui MK MV arvestuses tuli medalivääriline 3. koht ära. Tänud oma paarilisele, Andrusele südika sõidu eest!
Esimene medal
Rattaga siiski rahul ei ole, sest käigud panid ikka korralikult segast ja tagumine vahetaja käis ikka eriti raskelt.

Videot ka:


Siin on meie ja kaks kohta ees meeste tulemused ja keskmised ringi ajad.
Kõik tulemused



You Might Also Like

0 comments: